Turneul ” Simbac Beach Volley Oradea 2021″

Turneul ” Simbac Beach Volley Oradea 2021″

De vineri 16 iulie pina duminica 18 iulie, noile terenuri de beach volley amenajate in incinta Liceului cu Program Sportiv „Bihorul”, s-a desfasurat turneul rezervat juniorilor sub 20 de ani” Simbac Beach Volley Oradea 2021″, atat la masculin cat si la feminin. Au participat sportivi din Arad, Bucuresti, Timisoara si bineinteles, Oradea.

La baieti s-au inscris in concurs 10 cupluri pe un tablou de 12 echipe, cu dubla eliminare. Dupa mai multe jocuri echilibrate si de buna valoare tehnica, echipa invingatoare a fost  LPS BIHORUL/PRO VOLEI ARAD( Breban George, Creta Patrick) care au trecut in finala de reprezentantii LPS BIHORUL( Boldis Denis, Stoie Vlad). Din pacate finala a fost intrerupta in finalul primului set cand unul dintre baietii de la LPS Bihorul s-a accidentat si nu a mai putut relua jocul. In finala pentru locurile 3-4 s-a impus PRO VOLEI ARAD in fata celor de la CSM BUCURESTI.

Peste asteptarile organizatorilor si contrazicand traditia turneelor oradene, la fete s-au inscris mai multe echipe decat la baieti, mai precis au participat 16 cupluri repartizate pe un tablou de 16 echipe, cu dubla eliminare.

In ciuda caldurii au avut loc meciuri spectaculoase si la fete, competitia fiind dominata de reprezentantele voleiului timisorean care, din pacate pentru ele, au ratat locul I. Astfel, la finalul competitiei clasamentul fetelor s-a prezentat astfel:

1. CSM BUCURESTI

2. CSM TIMISOARA 1

3. CSM TIMISOARA 2 

4. CSM TIMISOARA 3

Chiar daca in urma cu cativa ani Oradea era capitata beach volley-ului romanesc, cu turnee puternice si jucatori valorosi, lipsa conditiilor si “izgonirea” voleibalistilor de pe terenurile amenajate in strandurile oradene, au dus la diluarea performantei si interesului pentru acest sport olimpic. Cu atat mai mult este de laudat prof. Kovacs Zoltan care s-a zbatut pentru amenajarea terenurilor de la LPS Bihorul dar si pentru organizarea turneului, care se vrea a reinnoda traditia voleiului pe plaja la Oradea. Acest demers nu s-ar fi putut realiza fara sprijinul si implicarea  SIMBAC, Frescoverde, Pro motor, European Drinks, Electrofor, Hotel Iris si bineinteles L.P.S Bihorul si  DJST Bihor.