Campionii Romaniei in scoli, licee si universitati -2017

Campionii Romaniei in scoli, licee si universitati -2017

Marți, 5 decembrie, în cadrul programului național “Campionii României în școală, liceu și universitate”a avut loc întâlnirea de suflet a celui mai mare handbalist român al tuturor timpurilor, magicianul semicercului, așa cum este gratulat Cristian Gațu, cu 500 din elevii  Colegiului Național “Samuil Vulcan” din Beiuș. Puțini dintre iubitorii sportului știu că dublul campion mondial are o conexiune specială cu municipiul bihorean. Aici își are rădăcinile doamna Tamara Gațu, soția campionului, motiv pentru care, ori de câte ori i se ivește ocazia, familia Gațu petrece clipe minunate la Beiuș, alături de rude și prieteni.

Mai bine de 20 de minute liderul generației de aur a handbalului românesc a împărtășit celor prezenți pilde din bogata sa carieră sportivă, a explicat importanța mișcării, a exercițiului fizic, a  sportului pentru sănătate, pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasă, pentru dezvoltarea spiritului de echipă, de solidaritate, pentru creșterea respectului pentru sine și competiție. După ce au urmărit câteva din puținele imagini care au rămas mărturie din anii în care Cristian Gațu extazia publicul din sălile de pretutindeni prin jocul său inventiv și imprevizibil, elevii si-au potolit curiozitățile cu întrebări din cele mai diverse. “Ce va determinat să continuați să jucați handbal după ce sufereați înfrângeri?” a fost considerată ca fiind cea mai interesantă întrebare, iar dublul medaliat olimpic a recompensat-o pe Amalia Gavra, eleva care a adresat întrebarea, cu un autograf special pe cartea autobiografică “Steaua lui Gațu” sub semnătura lui Horia Alexandrescu. Întălnirea, prima dintr-o serie de 5 programate în această săptămână în județul Bihor, s-a încheiat cu o sesiune de fotografii și autografe.

La invitația directorului executiv al DJST Bihor, dl. Petruț Drăgan, la evenimentul organizat în colaborare cu ISJ Bihor au participat primarul municipiului Beiuș, dl Petru Mlendea-Căluș, și directorii ColegiuluiNațional “Samuil Vulcan”, dna Mihaela Ilieș și dl Viorel Gavra.