Campionii Romaniei in scoli si universitati

Campionii Romaniei in scoli si universitati

Joi 16 nov, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea a avut loc intalnirea medaliatului  olimpic la judo la JO Los Angeles 1984, dl Mircea Fratica, cu elevii claselor primare din acest liceu. Evenimentul a avut loc in cadrul programului national CAMPIONII ROMANIEI IN SCOALA, LICEU SI UNIVERSITATE, si a fost organizat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bihor in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Bihor sub inaltul patronaj al Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Educatiei Nationale.  Peste 400 de copii au  ascultat cu mare interes povestirile fostului mare sportiv, au asistat cu sufletul la gura la demonstratia de judo oferita de colegii lor mai mari de la Liceul Sportiv, Laurentiu Mezei si Darius Mudura, si-au potolit curiozitatea cu intrebari demne de cei mai buni gazetari sportivi, au urmarit imaginile cu meciurile invitatului in competitia de acum 33 de ani si, in final, au vanat mult doritul autograf al campionului pe o fotografie a acestuia alaturata afisului JO 1984.

Cea mai importanta concluzie ar fi aceea ca evenimentul si-a atins obiectivele, de a face cunoscute valentele sportului, de a atrage copiii, elevii catre miscare, catre sport, foarte multi dintre ei manifestandu-si dorinta de a practica judo-ul.

Alaturi invitatul special  Mircea Fratica au fost prezenti la eveniment dl. Razvan Puia – Director de Cabinet al prefectuilui de Bihor, dl. Calin Hotupan – Inpector de specialitate la ISJ Bihor, dl. Iulius Timar – directorul Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, dl Victor Mihalcea – comentator sportiv si dl Petrut Dragan – director executiv al DJST Bihor.

Pentru a vizualiza materiale video de la Campionii Romaniei – https://www.facebook.com/djstbihor.oradea/videos/1628036877259900/ – click pe link